Скандальні "елітні" каштани замість прикрашати – спотворюють головну вулицю Києва. 70% саджанців усохли.

У 2013 році Київрада врочисто висадила на Хрещатику начебто гібридні каштани "Бріоті". Пройшло три роки, а каштани вже "загнулися".

"Деякі екземпляри повторно зацвіли, що є аномалією розвитку та свідчить про виснаження дерев. Зазвичай повторне цвітіння передує загибелі гіркокаштанів. За іронією долі, саджанці навпроти Київради перебувають у найгіршому стані, тут не збереглося практично жодного живого дерева", - пише на сторінці в Facebook еколог Олександр Соколенко.

Читайте також: Київський Хрещатик перетворять на парковку

За словами спеціаліста, у 2013 році ТОВ "Професійний садівник" за посередництва ПП "ЕдМарліс" під виглядом гібридів "Бріоті" передало Києву саджанці звичайного білого гіркокаштану.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Кожен саджанець обійшовся Зеленбуду в понад 4 тисячі гривень, тоді як поблизу Києва їх пропонували за 800 гривень.

За рішенням суду, організація мала замінити дефектні дерева. Але цього так і не сталося. У результаті, на вулиці ще стоїть спекотне літо, а каштани на Хрещатику вже скинули листя.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Хрещатик розблокували для автомобілей.

Підготувала Анастасія Кокошина