Ізраїльські вчені довели, що жіночий і чоловічий мозок працюють однаково.

Учені з Університету Тель-Авіва досліджували роботу мозку 1400 добровольців обох статей. Вони порівняли обсяг сірої і білої речовини і їх розподіл.

Результати показали, що деякі структурні відмінності між жіночим і чоловічим мозком усе ж є.

Лівий гіпокамп - це область мозку, яка відповідає за формування емоцій, концентрацію уваги і пам'ять. У чоловіків вона, в середньому, більше, ніж у жінок. Однак у багатьох чоловіків лівий гіпокамп нічим не відрізняється від жіночого.

Читайте також: Французький чиновник 44 роки прожив без мозку

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Виключно жіночі або чоловічі характеристики мозку виявили лише у 8% учасників дослідження. У сірій речовині решти були знайдені характеристики обох статей, повідомляє medic.ua.

Що стосується ваги мозку, то до розумової діяльності цей параметр взагалі не має ніякого відношення. Жіночий мозок важить на 100-150 г менше, ніж чоловічий, але це залежить від найрізноманітніших фізичних особливостей людини.

Володарем найважчого мозку (2850 г) була людина, хвора на епілепсію та ідіотією.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про 5 звичок, які тримають мозок у тонусі.

Підготувала Анастасія Кокошина