Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський допускає можливість силового відновлення контролю над окупованими територіями в разі продовження невиконання бойовиками умов мінських угод.

Але спочатку слід ввести економічну блокаду, сказав він в інтерв'ю телеканалу France 24 і газеті Le Figaro, повідомляють "Ліга. Новини".

"Це має бути короткострокова економічна блокада. Це з урахуванням того, що будуть зупинені виплати пенсій для людей, які не проживають на території, контрольованій України, припинення руху осіб, товарів і послуг. Це один з елементів досягнення мети по відновленню кордону", - сказав він.

За словами донецького губернатора, якщо таке рішення не приймуть, то необхідно узаконити стосунки з підприємствам, які зареєстровані на території підконтрольній Україні, але продовжують працювати в окупованих районах Донецької та Луганської областей.

"З одного боку, рух товарів і послуг (на підконтрольну бойовиками територію) не заборонено, а з іншого - не дозволено. Якраз в цьому і полягає проблема для бізнесу", - зазначив Жебрівський.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У той же час, губернатор заявляє про можливість силового повернення контролю над окупованими територіями.

Читайте також: Донецький губернатор пропонує амністію для сепаратистів

"Ми зараз отримуємо радіоперехоплення від Гіві, який матюкається, вибачте, і розповідає про те, що "які до біса мінські домовленості, ти що втомився воювати?". І кожен день сипле нам і 122-мм і 152-мм, і з "Градів", і це продовжується" - зазначив Жебрівський.

"Якщо з тієї сторони не буде виконання умов, ми повинні короткостроково здійснити блокаду, а потім фактично здійснити силовий варіант для відновлення контролю української влади над усією Донецькою областю", - додав він.