У Музеї українського живопису в Дніпропетровську у неділю, 21 червня, відбувся аукціон художніх робіт бійців АТО.

Поранені військовослужбовці, які наразі лікуються у Дніпропетровському військовому шпиталі й упродовж трьох місяців займались арт-терапією з професійними художниками-волонтерами, виставили на продаж свої полотна. Їх мета - допомогти армії та придбати матеріали для продовження занять живописом.

За даними кореспондента Радіо Свобода, під час аукціону вдалося зібрати 7 тисяч гривень. Загалом на торги виставили близько сорока робіт, жодна з них не присвячена війні.

Читайте також: Під Києвом створили перший центр реабілітації бійців АТО

Як розповіли художники-волонтери, які працюють із пораненими, ідея запровадити арт-терапію для психологічної реабілітації для бійців АТО належить Спілці дизайнерів України та Музею українського живопису. Заняття живописом для солдатів – один зі способів виходу з "психологічного ступору" та подолання посттравматичного синдрому.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Бійці розповіли, що більшість із них не брала до рук пензлика та олівця з дитинства. Однак зараз, під наглядом досвідчених митців, захотіли спробувати висловити на папері свої думки та мрії.