Керівництво Росії не лякає ембарго на постачання промислового обладнання із західних країн, оскільки, на думку чиновників, ці санкції легко обійти.

Про це розповів глава адміністрації президента Росії Сергій Іванов в інтерв'ю Financial Times.

"Будь-яке обладнання, повірте мені в силу моєї основної професії, легко можна купити через треті країни. Так, це буде трохи дорожче. Так, це буде криво. Але це можна здійснити і ви не зможете зупинити це. І, до речі, Іран це довів", - сказав Іванов, який у минулому служив у розвідці.

Іванов навів слова президента Росії Володимира Путіна, який заявив, що санкції, зокрема, ембарго, які "якось працювали за часів СРСР", не можуть працювати в сучасних умовах.

Глава кремлівської адміністрації підкреслив, що санкції завдали певної шкоди Росії і він це не заперечує.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Самим болючим я б назвав зниження реальних доходів населення і, як наслідок, падіння споживчого попиту", - зазначив Іванов.

Сергій Іванов також заявив, що не вважає, що Росія переживає економічну кризу. Про це він сказав, коментуючи пропозицію провести дострокові вибори президента Росії.

"У нас що, в країні жахлива криза і передреволюційна ситуація? - Сказав Іванов, який не підтримує проведення дострокових виборів. - Так, у нас є економічні проблеми, але вони є і в Європейському союзі, і у Великобританії. Я дуже чекаю референдуму (про вихід Британії з Євросоюзу), цікаво, чим він закінчиться. Мені також цікаво, як завершиться криза в Греції - нам залишилося чекати зовсім небагато. Але що стосується Росії, я не бачу кризи".

Читайте також: Мережу підірвали меми на Путіна із Папою

Ідею дострокових виборів президента Іванов назвав "безглуздою". За словами голови кремлівської адміністрації, у Путіна є конституційне право знову балотуватися в президенти, оскільки, згідно з Конституцією, "зараз він обраний на перший термін".

Володимир Путін обіймав посаду президента з 2000 по 2008 рік, наступні чотири роки він працював главою уряду, а в 2012-му повернувся в Кремль.