Відома інтернет-енциклопедія Lurkmore ("Луркоморье") тимчасово призупиняє свою роботу. Роскомнадзор вніс її до списку "іноземних агентів" фонду "Династія".

Про це розповів керівник проекту Дмитро Хомак на своїй сторінці у Facebook.

"Мою особисту душевну рівновагу порушило зовсім не блокування Лурк і не те, що гроші скінчилися зовсім, а історія з фондом "Династія", - написав він, зазначаючи що російська преса "перестали помічати" блокування ресурсу Роскомнадзором.

Читайте також: Права на російський гімн належать українцям

За його словами, заморозка проекту не означає його остаточне закриття, однак це - "кінець прекрасної епохи для всіх нас".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Проекту потрібно багато над собою попрацювати, щоб через багато років пристойно виглядати в труні", - зауважив він.

Lurkmore останнім часом неодноразово включали до реєстру заборонених сайтів. Так, у квітні 2015 один із судів Москви задовольнив позов Роскомнадзора до інтернет-енциклопедії і зажадав видалити сторінку з фотографією співака Валерія Сюткина, що ілюструє нецензурний мем.

У грудні 2014 року Роскомнадзор вніс у чорний список п'ять веб-сторінок, присвячених наркотикам. Lurkmore самостійно видалив їх, після чого відомство виключило ресурс з реєстру.

У листопаді 2012 року сайт виявився у переліку через статті "Дудка" і "Конопля. Способи вживання", які Госнаркоконтроль кваліфікував як пропаганду наркотиків. Після того як статті були заблоковані для російських користувачів, Роскомнадзор прибрав з реєстру IP-адреси Lurkmore.

Нагадаємо, 25 травня Мін'юст Росії за результатами перевірки включив фонд "Династія" в список іноземних агентів. Тоді його глава Дмитро Зімін вирішив не оскаржувати в суді це рішення і висловив сумнів, що фонд зможе існувати без його допомоги.

Довідка, Lurkmore - енциклопедія сучасної культури, фольклору і субкультур. Статті ресурсу формуються користувачами і являють собою описи популярних в інтернеті термінів і персонажів. Сайт працює з 2007 року.