Відома інтернет-енциклопедія Lurkmore ("Луркоморье") тимчасово призупиняє свою роботу. Роскомнадзор вніс її до списку "іноземних агентів" фонду "Династія".

Про це розповів керівник проекту Дмитро Хомак на своїй сторінці у Facebook.

"Мою особисту душевну рівновагу порушило зовсім не блокування Лурк і не те, що гроші скінчилися зовсім, а історія з фондом "Династія", - написав він, зазначаючи що російська преса "перестали помічати" блокування ресурсу Роскомнадзором.

Читайте також: Права на російський гімн належать українцям

За його словами, заморозка проекту не означає його остаточне закриття, однак це - "кінець прекрасної епохи для всіх нас".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Проекту потрібно багато над собою попрацювати, щоб через багато років пристойно виглядати в труні", - зауважив він.

Lurkmore останнім часом неодноразово включали до реєстру заборонених сайтів. Так, у квітні 2015 один із судів Москви задовольнив позов Роскомнадзора до інтернет-енциклопедії і зажадав видалити сторінку з фотографією співака Валерія Сюткина, що ілюструє нецензурний мем.

У грудні 2014 року Роскомнадзор вніс у чорний список п'ять веб-сторінок, присвячених наркотикам. Lurkmore самостійно видалив їх, після чого відомство виключило ресурс з реєстру.

У листопаді 2012 року сайт виявився у переліку через статті "Дудка" і "Конопля. Способи вживання", які Госнаркоконтроль кваліфікував як пропаганду наркотиків. Після того як статті були заблоковані для російських користувачів, Роскомнадзор прибрав з реєстру IP-адреси Lurkmore.

Нагадаємо, 25 травня Мін'юст Росії за результатами перевірки включив фонд "Династія" в список іноземних агентів. Тоді його глава Дмитро Зімін вирішив не оскаржувати в суді це рішення і висловив сумнів, що фонд зможе існувати без його допомоги.

Довідка, Lurkmore - енциклопедія сучасної культури, фольклору і субкультур. Статті ресурсу формуються користувачами і являють собою описи популярних в інтернеті термінів і персонажів. Сайт працює з 2007 року.