Ситуація в зоні проведення АТО залишається неспокійною, проте контрольованою. Минулої доби російські окупанти 73 рази відкривали вогонь по українським Збройним Силам, повідомляє прес-центр штабу АТО. Знову активізувалась повітряна розвідка противника, за добу зафіксовано сім прольотів БПЛА над позиціями українських військових.

Донецький напрямок

Найбільше, 38 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку. Заборонену Мінськими угодами артилерію 152 мм калібру противник застосував по позиціях у Троїцькому та Семигір'ю, під обстріли 122 мм калібром потрапили Луганське та Ленінське. На ділянці Торецьк - Авдіївка протягом доби ворог вів обстріли з мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У Новоселівці, Новгородському, Верхньоторецькому й Луганському окупанти застосували БМП, поблизу Троїцького - танк.

Маріупольський напрямок

Тут зафіксовано 23 випадки порушення режиму тиші. Зокрема, ще до світанку російські окупаційні війська з гаубічної артилерії 122 калібру обстріляли опорні пункти сил АТО в Мирному. Мар'їнці, Павлополі та Красногорівці. По позиціях у Новотроїцькому та Широкиному окупанти застосували гранатомети та кулемети великого калібру. Поблизу Широкіного, Мар'їнки та Талаківки ворог задіяв бронетехніку.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Луганський напрямок

Артилерійським вогнем 122 мм калібру бойовики накрили Новозванівку та Калинове-Попасне. По позиціях в Золотому ворожий вогонь відкривався з 120 мм мінометів та автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Новоолександрівки, Новотроїцького, Попасної, Кримського та Золотого ворог відкривав здебільшого гранатометний вогонь. У Станиці Луганській збройні провокації тривали з застосуванням гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру, а у Новозванівці – стрілецької зброї.

Як раніше повідомляв портал "Знай", воєнний стан і нова хвиля мобілізації можуть бути оголошені в разі серйозної ескалації в зоні бойових дій.