В Одесі вчаться керувати п'ятьма американськими швидкісними катерами "Willard" Sea Force 730 та Sea Force 11M, які Сполучені Штати передали Україні.

Про це повідомляє видання "Думська".

Наданий водний транспорт має розміри 7 та 11 метрів. Ціна одного 11-метрового катера становить близько 850 тисяч доларів США. Семиметровий коштує приблизно 350 тисяч, ця ціна залежить від комплектації та умов контракту.

Читайте також: Польща і Литва підтвердили переговори із США про озброєння

Чотири катери віддадуть спецпідрозділам військово-морських сил України в Одесі та Очакові, а один семиметровий отримає пошуково-рятувальна службі флоту.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Катери, до того ж, мають хорошу комплектацію: на кожному встановлена навігаційна радіо-локаційна станція Furuno. Є верстати під 7,62-мм кулемети, що вкрай важливо для спецназу.Також з ними в комплекті йде ряд запчастин та інструментів і гарантійне сервісне обслуговування від виробника.

Американці самі два тижні готують тих, хто буде обслуговувати і експлуатувати спецназівський транспорт, що значно зменшить шанси "вбити" дорогу техніку.

Частинам спецназу катери потрібні для тихої і швидкої доставки груп у певний район, для патрулювання баз, місць дислокації, портів, рейдів, для протидиверсійної оборони, а також перевірки плавзасобів.

Пошуково-рятувальним підрозділам - для швидкого пошуку на воді. Наразі українські військово-морські сили потребують десятків таких катерів.