Батальйон "Січ" отримав медалі "За жертовність і любов до України" від Святійшого Патріарха Київського Філарета. Патріарх нагородив медалями 18 бійців, двох волонтерів та лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока.

Нагородження відбулося у неділю на Майдані в Києві.

На церемонію із зони АТО приїхали 50 бійців батальйону. Філарет та керівництво "Свободи" привітали їх з поверненням і з річницею від дня створення спецпідрозділу Мінистерства внутрішніх справ "Січ".

Бійці також отримали у подарунок бойові ножі, на яких вигравіювано гасло батальйону "Свобода і Честь", а також футболки, кокарди та медальйони з символікою батальйону.

"Велика честь, що батальйон існує вже рік. Ми бачимо, що зараз купа батальйонів розлітаються. Батальйон, я думаю, покаже себе до кінця війни з надзвичайно гарного боку", - сказав депутат Львівської обласної ради Тарас Скиба, який щойно повернувся з Донеччини у складі батальйону "Січ".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Він повідомив, що за рік у батальйоні немає жодного "двохсотого".

"Трохи "трьохсотих", але хлопці не важкі. Двоє з них сьогодні були нагороджені так само, як і ті, хто тут перебуває", - додав Скиба.

Читайте також: Благодатний вогонь загас в руках патріарха Кирила

Нагадаємо, що "Січ" - це добровольчий батальйон патрульної служби міліції особливого призначення. Він був створений у червні 2014 року в структурі Головуправління МВС в Києві зі членів "Свободи".

Командує батальйоном Олександр Писаренко. "Січ" є базовою основою об'єднання всіх свободівців, які беруть участь в антитерористичній операції на Сході країни.