Україна погасила купон за єврооблігаціями на $3 млрд, виплативши Росії $75 млн.

Про це пише Сегодня, із посиланням на Мінфін Росії.

День виплати за євробондами на $3 млрд настав 20 червня. Попередню таку сплату Україна зробила рік тому.

Читайте також: Долар подешевшав на 30 копійок

19 червня міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що Київ має намір продовжити сплачувати борг.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Ми обслуговуємо всі наші борги, і платіж по так званим російським облігаціях буде сплачено", - зазначила вона.

Нагадаємо, у сторін досі немає єдиної позиції: комерційний це борг, як вважає Україна, чи державний - як стверджує Росія. До того ж він має політичне підґрунтя.

Про кредит на 15 млрд доларів від "братньої Росії" домовлявся свого часу Віктор Янукович, днями позбавлений звання президента.

З них Україна отримала лише 3 млрд під 5% річних, які президент Петро Порошенко назвав "хабарем" Януковичу за відмову підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Києв поки не зміг домовитись із Комітетом кредиторів про реструктуризацію близько $23 млрд держборгу. Загальний обсяг держборгу України становить близько $70 млрд.

Мініфін направив кредиторам нову пропозицію і попередив: якщо умови не приймуть, уряд скористається правом накладення мораторію на виплати частини боргів.