Урядовий комітет з питань розвитку інфраструктури підтримав законопроект про заборону розміщення рекламоносіїв у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування.

Про це повідомили в прес-службі віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського, пише "Ліга. Бізнес".

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, зараз уздовж доріг загального користування розташовані більше 6 тисяч рекламоносіїв. 75% з них встановлені з порушенням чинних нормативно-правових актів.

Згідно з результатами опитування, яке провів Департамент ДАІ, 82% респондентів визнали, що зовнішня реклама відволікає їх від керування автомобілем.

Читайте також: На ремонт доріг виділили мільярд гривень

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Зміни стосуються тільки доріг загального користування за межами населених пунктів. Такий закон нам потрібен і для поліпшення безпеки руху на дорогах, і з естетичної точки зору. Крім того, ця вимога міжнародного законодавства, зокрема Європейської угоди про міжнародні магістралі, яка забороняє розміщення рекламних щитів по сторонам міжнародних доріг ", - заявив Вощевський.

Згідно з проектом, законно встановлені рекламоносіїв будуть демонтовані тільки після закінчення терміну дії дозволів.