Українська влада працює над заміщенням дорогих кредитів дешевшими, повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Дорогі кредити, за його словами, брала попередня влада. Тепер обслуговувати ці позики доводиться нинішній.

"Зараз маємо 40 мільярдів доларів державного боргу. Ці всі гроші позичала колишня влада, іншими словами "Партія регіонів". Команда Януковича завдяки іноземним позикам стримувала курс. Коли золотовалютні резерви для цього почали вичерпуватися, вони стали активно позичати гроші за кордоном", - говорить "Знай" Володимир Марченко із консалтингової компанії AFS.

Матеріал за темою Яресько знову вимагає від кредиторів списати частину держборгу

На його думку, політика заміщення дорогих кредитів дешевшими правильна.

"Однак треба розібратися, хто позичав ці гроші і під які цілі. Багато кредитів колишні чиновники оформлювали на державу, а використовували зі своєю бізнесовою метою. Дуже погано, що ні Генпрокуратура, ні СБУ, ні МВС на різних рівнях не розслідують рух грошей колишньою владою. Якби ці органи взялися за розслідування, то, можливо, б частину боргу вдалося б перекрити за рахунок продажу майна винуватців", - каже експерт.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

Нагадаємо, у травні депутати Верховної ради підтримали закон, який дозволяє погашати борги вибірково, залежно від наповнення бюджету та економічної ситуації.