У мережі інтернет з'явилися знімки з міста Очаків Миколаївської області, на яких видно, як до курортного містечка почали звозити військову артилерію.

"У Крим вирішили не їхати, тому поїхали відпочивати у Миколаївську область. Думали, тут спокійніше. Аж раптом біля нашого будинку якісь пушки стоять", - пише в мережі Андрій з Києва.

Військова техніка в курортному містечку викликала багато запитань у місцевих жителів. У зв'язку з цим представники "Правого сектору" у Миколаєві дали розширену прес-конференцію, на якій заспокоїли активістів та місцевих.

"Правий сектор" створює добровольчій батальйон в Миколаївській області. По-перше, він буде працювати для мобілізації добровольців, а по-друге, для забезпечення спокою населення. Ми будемо моніторити, збирати інформацію, що відбувається в нашому місті, який настрій у людей. Якби така робота розпочалась з самого початку року, то зараз було б набагато менше проблем". – говорить Алла Мегель, керівник інформаційного відділу ДУК ПС.

Комбат 18-ого батальйону з позивним "Папай" пояснив, що військова техніка необхідна у місті на випадок провокацій. Добровольчий батальйон буде патрулювати вулиці міста та проводити військово-патріотичну роботу серед молоді.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

На наступному тижні в Очакові почнуть будувати фортифікаційні споруди. Про це повідомляє губернатор Вадим Меріков.

"Це не тільки дозволить закріпити оборону нашої області, посилити контрольно-пропускну систему, але й доповнити контроль роботи ДАІ за спостереженням стосовно проїзду по дорогам нашої област", - сказав губернатор.

Голова обласної міліції Віталій Гончаров розповів, що в області є 19 важливих об'єктів та ще 196 об'єктів підвищено небезпеки. Він запропонував провести оптимізацію блокпостів у зв'язку з курортним сезоном.

"Для мене відпочинок ніяк не в'яжеться з блок-постами та артилерією", - пише в соціальній мережі Вадим Вовк.

"Чому артилерія стоїть в Очакові, а не на фронті?" - дивується інший користувач з ніком Панда.