На залізницях України у постійну готовність ввели 54 пожежні потяги, через велику неьезпеку літніх пожеж.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

"На Донецькій залізниці працюють дев'ять поїздів, на Львівській - 11, Одеській - вісім, Південній - дев'ять, Південно-Західній - 11, Придніпровській - шість пожежних поїздів", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: "Укрзалізниця" поновлює сполучення з Маріуполем

Залізничники підготували пожежну спецтехніку, обладнання та особовий склад пожежних поїздів для гасіння лісових та торфових пожеж. Їх також використовують в разі загорянь на об'єктах залізниці.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

В Укрзалізниці додали в кожен пожежний поїзд по одній додатковій цистерні з водою і збільшити запаси палива і паливно-мастильних матеріалів.

Кожен пожежний поїзд укомплектовують запасами засобів для гасіння - 120-140 тонн води, не менше п'яти тонн піноутворювача, півтонни бензину і 1 тисячею м пожежних рукавів. Кількість працівників такого поїзда в середньому - 17 осіб.

У 2015 році зафіксували 826 випадків загоряння лісів, з них 14 - великих.

У гасінні пожежі, на території нафтобази "БРСМ-Нафта" в с. Крячки Київської області, що виникла 8 червня 2015, задіяли п'ять пожежних поїздів.