Дослідницький центр TNS MMI провів опитування серед п'яти тисяч жителів України і з'ясував основні тенденції в музиці серед жителів країни. Вік респондентів становив від 12 до 65 років. Про це повідомляє офіційний сайт tns.

В результаті відвести на запитання: "Чиє творчість подобається українцям найбільше", громадяни назвали імена п'яти зірок українського шоу-бізнесу, які є лідерами прослуховування.

Очолив рейтинг Кузьма Скрябін, при чому кількість його фанатів і прослуховування пісень збільшилися після загибелі артиста. На другому місці йде група "Океан Ельзи". За ними слідують популярні співачки Ані Лорак, яка незважаючи на дружбу з російськими зірками, все одно привертає увагу фанатів на батьківщині, також Тіна Кароль.

Натомість збільшилася кількість людей, які слухають виключно український продукт. Крім того, спостерігається зростання популярності двох стилів: популярної української музики та українського рок-музики.

У порівнянні з 2011 роком кількість слухачів українського року збільшилася на 20%.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Матеріал по темі: Мама Кузьми Скрябіна написала книгу про сина

Протягом п'яти років українська музика стає популярною у всіх регіонах країни. За останній рік, порівняно з 1 кварталом 2014 року, кількість фанатів українських виконавців росте тільки в південному (на 4,7%) та східному регіоні (на 2,1%), а в інших частинах України значних змін у частці слухачів не відбулося .

Різко впала частка любителів шансону (30%) і пісень минулих років (60-е, 70-е, 80-е).

Нагадаємо, що вчора у Львові відбувся концерт, присвячений пам'яті лідера гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко, на який прийшли не тільки друзі та колеги, а й знайомі студентських років.