У Польщі незадоволені тим, що в Україні разом із законом про декомунізацію визнали бійців ОУН-УПА борцями за незалежність.. Про це повідомляє 24 канал.

Віце-маршал Сейму Польщі Ельжбета Радзішевська на засіданні парламенту зазначила, що це ускладнює відносини між країнами.

"Прийняття у день офіційного візиту президента Броніслава Коморовського так званих історичних законів викликало в Польщі не лише здивування, але й занепокоєння. Не розуміємо не лише час, але зміст деяких законів. Вони викликають сумніви і суперечки, і про це дискутують у Польщі упродовж багатьох тижнів" - наголосила вона.

Політик відзначила,що таке питання є спірним для поляків, особливо в контексті спільної історичної пам'яті між двома народами.

"Побоюємося, що прийнятий закон певним чином може призупинити роботу інституції форуму, який створено для дискусії над спільною історією і який діє під патронатом глав МЗС обох країн — Польсько-українського форуму партнерства, особливо у контексті ведення дискусії щодо відповідальності ОУН і УПА за Волинський злочин", - підкреслила вона.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Матеріал по темі: На Тернопільщині знайшли архів ОУН (фото)

Нагадаємо, раніше президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що закон, який визнає Українську повстанську армію борцями за незалежність, ускладнює польсько-український діалог, оскільки існують прецеденти у спільній історії, які свідчать про те, що бійці ОУН –УПА знищували поляків на Волині.

П'ять років тому Польща визнала бійців УПА винними в геноциді поляків. За даними незалежних істориків, жертвами загонів УПА опинилися близько 100 тисяч осіб.