Європейський авіабудівник Airbus планує найближчим часом створити літаюче таксі для міст. Компанія протестує новітні апарати вже у наступному році.

Представники Airbus розповіли, що у 2030 році 60% людей планети мешкатимуть у містах і це може стати причиною транспортного колапсу. Щоб вирішити проблему заторів у мегаполісах компанія розробила концепт літаючого таксі, яке матиме назву Vahana.

"Уже через 10 років ми створимо мільйони літаючих авто, які заполонять міста планети", - цитує керівника проекту Родін Лясова офіційний сайт Airbus.

Автомобілі Vahana літатимуть без пілота, і зараз компанія працює над створенням розумного автопілота. Працюватиме автопарк за принципом наземних таксі - клієнту достатньо викликати машину через мобільний додаток і вказати, куди саме потрібно летіти. В наступному році Airbus протестує першу машину Vahana у кампусі Університету Сингапуру.

Портал "Знай" писав про інновації американського каналу новин CNN. Компанія замінила частину своїх кореспондентів квадрокоптерами.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще