У центрі Чернігова відбувся перший для міста фестиваль борщу. Організатори - Геннадій Корбан і Українське об'єднання патріотів заготовили 850 порцій для гостей свята.

Для комфорту відвідувачів приготували розкладні крісла, м'які пуфи і зробили дитячу ігрову зону.

Всі бажаючі могли спостерігати за процесом приготування борщу у величезному казані. В очікуванні основної страви гості пригощалися смачними бутербродами. Весела музика підтримувала бадьорість свята.

Засновник фестивалю борщу Юрась Красюк каже, що учасники їздять по всій Україні і вивчають особливості приготування борщу в різних куточках країни вже сім років:

"Їздимо по всій Україні по різних містах, досліджуємо рецепти, відмінності борщів. От сьогодні ми в Чернігові. Тут є борщ по-чернігівські, всі чули про це, тому ми і намагаємося відтворити рецепт", - каже він.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Читайте також: 30 гуртів виступлять на етно-фестивалі Скрипки "Країна мрій" (фото)

На фестивалі було багато веселих конкурсів, запальні танці та, звичайно ж, призи для найактивніших гостей.

Учасники приготували два варіанти борщу - пісний та з м'ясом, тому голодним не залишився ніхто.