Незрозуміло на якій підставі Клімкін зробив заяву про те, що Україна розраховує на отримання безвізового режиму з ЄС у найближчі місяці. Про це порталу "Знай" повідомив політичний експерт Володимир Воля.

За словами політолога, раніше про це заявляв президент України Петро Порошенко, говорячи, що це трапиться в найближчі тижні, а найближчі тижні, коли він розшифровував, виявилося, що цього варто чекати в жовтні або трохи пізніше.

"Можна зробити висновок, що раніше другої половини жовтня, це питання виноситися не буде. Заява Клімкіна можна назвати простою декларацією, яка не має ніяких підстав для того щоб Євросоюз розглянув це питання раніше жовтня. Крім того, безвізовий режим залежить від багатьох інших політичних чинників в самій Європі ", - зазначив Воля.

У свою чергу політолог Олексій Якубін назвав Клімкіна політиком, якого рухає мислення про бажане: ось було б добре, якби, та якби. Грубо кажучи, в його заявах йдеться про поділ шкури невбитого ведмедя.

"У реальності, його заяву можна назвати традиційним для багатьох українських політиків, коли напередодні Дня Незалежності, вже третій рік поспіль говорять - ось ми отримаємо безвізовий режим з ЄС і що для цього залишилися лічені тижні. У реальності, сама процедура лібералізації безвізового режиму не може бути менше трьох-чотирьох місяців і це при існуванні політичної волі в самому Євросоюзі. Насправді, такої волі в ЄС немає, багато в чому це пов'язано з ситуацією в Туреччині, яка теж активно хоче потрапити в Союз і де виникають постійні скандали і претензії один до одного", - зазначив Якубін.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомлялося, під час XII Наради керівників закордонних дипломатичних місій сьогодні, 22 серпня, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що українські дипломати працюють над тим, щоб Україна отримала безвізовий режим з Європейським Союзом в найближчі місяці.