Проект SuperMeat, що полягає в створенні культивованого м'яса з клітин курей, розробив підприємець Кобі Барак спільно з вченими з Єврейського університету.

У випадку успішної реалізації цього задуму вартість кілограма такого м'яса не перевищуватиме п'ять доларів, пише NEWS.

За інформацією видання, основна ідея проекту полягає в тому, щоб створювати м'ясо, не знищуючи тварин. Його вирощуватимуть у пристроях, що імітують організм тварин, а його смак і текстура нічим не відрізнятимуться від справжнього м'яса.

Перевага штучного продукту полягає ще і в тому, що під час вирощування нова технологія дозволить збагатити його цінними жирними кислотами Омега-3, вітамінами, білком, кальцієм і залізом, а пристрої, що виробляють м'ясо, можна буде розміщувати як в магазинах і закладах громадського харчування, так і вдома.

Читайте також: Цей продукт врятує від ожиріння

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На думку розробників, впровадження проекту дозволить зробити виробництво м'яса економічно ефективним і скоротити витрати. Нова технологія дасть можливість зменшити викиди токсичних парникових газів в атмосферу, гарантуючи відсутність в м'ясі бактерій і миш'яку. Ризик зараження сальмонельозом також буде зведений до нуля.

Проект SuperMeat був опублікований на краудфандинговому сайті Indiegogo, і зібрані кошти вже перевищили очікувану суму.

Нагадаємо, вчені встановили, чому люди стають добрішими після того, як поїдять.