Запуск балістичної ракети з підводного човна в Японському морі провели в Північній Кореї.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на південнокорейське агентство Йонхап.

Як повідомили військові Південної Кореї та США, пролетівши близько 500 кілометрів, ракета впала в Японське море. Є припущення, що запустили балістичну ракету KN-11.

Це вже другий запуск. Перший закінчився минулого місяця невдачею ще на початку польоту.

Як відомо, раніше в Північній Кореї заявляли про готовність завдати попереджувального ядерного удару по силам Південної Кореї та США, які беруть участь у військових навчаннях Ulji Freedom Guardian. У них задіяні понад 75 тисяч військовослужбовців.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: Олімпіада-2016: Північна Корея обійшла в медальному заліку Україну

Ці збори триватимуть до початку вересня. Керівництво КНДР розцінює їх як підготовку вторгнення в країну.

Через відмову згорнути ядерну програму Пхеньян опинився під санкціями. У червні Міжнародне агентство з ядерної енергії заявило, що КНДР, мабуть, знову запустила завод із виробництва плутонію з відпрацьованого ядерного палива.

Нагадаємо, Північна Корея продовжує розвивати свою космічну програму і в найближче десятиліття збирається висадитися на Місяці для того, щоб встановити там свій прапор.