Відсьогодні у дипломатичних представництвах і консульських установах країн-членів ЄС в Україні вводиться обов'язкова процедура збору біометричних даних при оформленні шенгенських віз.

Про це повідомляє УНІАН.

Згідно повідомленні Міністерства закордонних справ, розгортання Візової інформаційної системи ЄС передбачає, що при подачі заявок на отримання шенгенських віз будуть "знімати" відбитки пальців та оцифровані фотографій.

Читайте також: Футбольним фанам спростили отримання шенгенської візи

За новими правилами, біометрична інформація буде зберігатися протягом 59 місяців і використовуватися під час обробки всіх наступних звернень за візами у цей період, а після закінчення терміну заявнику знову доведеться надавати такі дані.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Від надання біометричних даних звільняються:

а) діти віком до 12 років;

б) особи, для яких надання відбитків пальців фізично неможливо;

в) глави держав і урядів, члени національних урядів з їхніми чоловіками або дружинами, супроводжуючими їх, а також члени їхніх офіційних делегацій у разі наявності запрошення від урядів держав - членів ЄС або міжнародних організацій для офіційних цілей;

г) суверени та інші високопоставлені члени королівської сім'ї у разі наявності запрошення від урядів держав - членів ЄС або міжнародних організацій для офіційних цілей.

"Процедура зняття відбитків пальців буде здійснюватися виключно на авторизованому обладнанні, що є гарантією запобігання будь-яких зловживань отриманою інформацією. Право проведення такої процедури мають консульські установи держав-членів, а також візові центри", - зазначила прес-служба МЗС.

Шенгенські візи, отримані до 23 червня 2015 року, залишаться дійсними до зазначеного в них терміну.