Нафту на світових ринках продають по 63,18 долари за барель. Такою була ціна й минулого тижня. Світові аналітики помітили за останній тиждень подешевшання сировини на 0,28 відсотків. Воно викликане позитивними перемовинами вчора влади Ірану із представниками Великої Британії, Франції та Німеччини. Є висока ймовірність, що після цього видобуток нафти в Ірані виросте.

В Україні вартість бензину не змінюється вже більше місяця. Літр "А-95" продають від 19,45 до 23,49 гривень, залежно від виробника пального та бренду мережі, що його реалізує.

"Така ціна була коли нафта трохи дорожчала й дешевшала. Адже неправильно порівнювати вартість сировини із ціною бензину на наших заправках. На паливному ринку 85 відсотків імпортної продукції, тому правильно слідкувати за оптовою ціною бензину в Європі", - каже "Знай" Олександр Сіренко, директор консалтингової компанії UPECO, що займається дослідженнями паливного ринку.

Вартість пального в Україні не знижуватиметься, не зважаючи на значне пониження оптових цін.

"В травні ціни трохи просіли, але наші мережі не стали знижувати ціну. Вони вирішили трохи збільшити націнку й таким чином відбити втрати через зниження споживання пального. Антимонопольний комітет на це ніяк не реагує, Мінекономіки теж мовчить. Зараз на кожному літрі пального мережі заробляють приблизно 4-5 гривень", - розповідає експерт.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Метеріал за темою Російський "Лукойл" перефарбувався у австрійський Amic

Порівняно із заробітком на кожній літрі в інших країнах, в Україні дохід більший у три -чотири рази.

"Там за цим стежать державні органи. Багато мереж більше заробляють на магазинах і кафетеріях біля заправок ніж на націнці пального", - каже фахівець.

Нагадаємо, востаннє вартість пального збільшувалася у кінці квітня, тоді бензин подорожчав на 20-25 копійок.