Відвідати дніпровський музей АТО "Шляхами Донбасу" тепер можна з будь-якого електронного ґаджету, скориставшись 3D онлайн туром.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної держадміністрації Валентин Резніченко, передає прес-служба відомства. Переглянути майже 400 експонатів музею можна за допомогою смартфона, планшета або комп'ютера.

Тут представлені зброя та військова техніка з Донбасу – БТР, джип, міномет, понівечена після обстрілу "швидка". Музей створили волонтери. Ідея перевести експозицію в 3D формат належить учаснику АТО Андрію Агаркову. Спершу, за допомогою спеціальної фототехніки зробили знімки по всій території музею, й навіть з повітря. Їх всі обробили у спеціальній програмі, щоб завантажити фото на сторінку Google.

"Коли вперше завітав до дніпровського музею АТО зрозумів – його повинні побачити всі українці. Це реальна історія боротьби за нашу незалежність, яку Дніпропетровська ОДА гідно втілила у життя", – пояснив Агарков.

Доступ до 3D туру безкоштовний та доступний для кожного. До кінця року він поповниться другою частиною музейної експозиції, де буде інформація про бойовий шлях бригад і батальйонів із зони АТО.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Нагадаємо, китайська компанія розробила рукавичку, яка допоможе відчути віртуальні об'єкти на дотик.

Підготував: Олександр Майер