Інтриги і непередбачуваність чиновників київської мерії, відсутність прямого діалогу з підприємцями, необдумані рішення в економічній сфері заважають Києву стати дружнім містом для бізнесу та інвестицій.

Таку точку зору озвучив львівський експерт з регіонального розвитку та містобудування Ігор Левицький, повідомив Багнет.

Аналіз ситуації

"У взаємодії між складовими, які формують загальний міський простір - суспільством, бізнесом, міською адміністрацією, Львів багато в чому випереджає Київ. Ми розуміємо, що разом повинні працювати для міста. У наших відносинах ми використовуємо медичний принцип "не нашкодь". У той же час в Києві, поки що все відбувається за принципом "я начальник, а ти дурень", коли відсутній будь-який діалог. І це шлях в нікуди ", - повідомив експерт.

Проблеми з МАФами

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Наведу приклад, у Львові, коли виникли проблеми з МАФами, їх не нищили всіх одним рішенням. Була створена комісія, де кожен випадок порушення розглядали окремо. У більшості випадків знайшли компроміс - МАФи перенесли або ж привели до відповідного вигляду. Причому, від цього виграли всі. Місто отримує відрахування в бюджет, збережені робочі місця, люди мають доступ до послуг і товарів. Тоді як в Києві заступник мера Олексій Резніков давно обіцяє прийняти зрозумілі правила і схему розміщення МАФів, проте рішення досі не прийнято. Одні МАФи зносяться, а інші споруди, які належать "своїм" стоять на місці. Хто буде довіряти такій владі? "- каже Левицький.

Так в чому ж різниця?

"У мера Львова Садового все дуже просто. Якщо бізнес або громадськість доводить, що чиновник вчинив неправильно - його звільняють. У Києві ж діяльність окремих членів команди інакше, як кричущою непрофесійністю або прямим саботажем не назвеш", - підсумував Ігор Левицький.

Читайте також: Кличко остаточно розійшовся з Порошенком

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", столичний мер Віталій Кличко остаточно забув свої передвиборні обіцянки.

Підготував: Микола Панакотов