Торгівельно-розважальний центр "Більшовик" у столиці власники оперативно перейменували на "Космополіт" через закон про декомунізацію.

Власники київського ТРЦ вирішили не чекати штрафів за комуністичну назву своєї власності, передбачених новим законом про декомунізацію, і перестрахувалися заздалегідь.

Кияни зміною назви залишилися незадоволені, а значення нової - називають незрозумілим.

На питання "Що таке космополіт?" не можуть відповісти багато відвідувачів.

"Космополіт - ну це людина, яка живе, скажімо, людина Всесвіту", - каже молода дівчина.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Але деякі не пам'ятають і значення радянських назв.

"У старі часи були якісь там товариші, а саме чим вони займалися - я не знаю", - знизує плечима хлопець.

Але ж серед запропонованих варіантів були і більш сучасні та близькі нашому народові назви: "Укроп", "Перемога", "Гетьман" ...

Свого часу торгівельний центр, розташований, між іншим, в одному з корпусів заводу "Більшовик", назвали на його честь, відповідно.

У рекламі ТРЦ зазвичай використовували образ плакатного червоноармійця і радянське ретро шістдесятих років.

Читайте також: Культового "Їжачка в тумані" приберуть з центру Києва

Власники багатьох комерційних установ, у назвах яких можуть почутись комуністичні алюзії, тепер ламають голови над новими антирадянськими назвами.

Нагадаємо, що закон про декомунізацію набув чинності з 21 травня 2015 року. Він забороняє радянську символіку і пропаганду, засуджує комуністичний режим, а також відкриває архіви радянських спецслужб.