Для кожної країни буде обиратись особлива кількість військової техніки.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр оборони США Ештон Картер під час поїздки в Таллінн підкреслив, що в таких країнах поставлять танки, артилерію та іншу військову техніку. За його словами країни погодилися розмістити озброєння на своїх територіях.

За данними, то в Болгарії, Латвії, Литві, Польщі, Румунії, Естонії і, можливо, Угорщини дислокують близько 1,2 тисячі одиниць бронетехніки, включаючи артилерійські системи, 250 танків Abrams і БМП Bradley.

Частина озброєння буде також знаходиться в Німеччині. США планують направити кілька рот військовослужбовців до кордонів північноатлантичного альянсу, і Німеччина повинна буде прийняти нові частини військових США, більша частина яких і близько 100 танків буде розташовуватися в Графенвері.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Загальна кількість військової техніки у Європі становитиме близько 250 танків, БМП Bradley і самохідних гаубиць. Мінімально озброєння має вистачати на підрозділ зі 150 осіб, максимально - для батальйона кількістю близько 750 військових.

Глава Міноборони США також оголосив про плани співпрацювати з кіберцентром НАТО, розташованим у столиці Естонії, щоб допомогти союзникам у розробці стратегій кіберзахисту. 11 червня хакери взламали сайт Міноборони Литви і повідомили про те, що навчання НАТО "Удар шаблі", які проходять в країнах Балтії, є підготовкою до анексії Калініградскої області.

Нагадаємо, що такі дії США проводить для стримання можливої агресії Росії, яка активно підтримує сепаратистів на Донбасі. Глава Пентагону заявляв, що Альянс готується до тривалого протистояння з Росією.

Матеріал по темі: З Росією треба говорити з позиції сили - Міноборони Німеччини

Раніше стало відомо про плани США розмістити ядерні ракети в Європі в якості відповіді на передбачуване порушення РФ угоди про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності від 1987 року.