У виступі перед Парламентською асамблеєю Ради Європи Генеральний секретар ООН Бан Кі Мун намагався бути гранично обережним. Він не помітив причетності Росії до збройного конфлікту в Україні.

Також Генсек залишив поза увагою анексію української території, викликавши тим самим обурення української делегації. Про це повідомив зі Стасбурга кореспондент "Європейської правди".

Бан Кі Мун оголосив кількість загиблих людей в Україні за останній рік. Урядовець заявив, що на Сході тривають серйозні порушення прав людини. Але про анексію Криму, яка стала найбільшим порушенням статуту ООН останніх років, керівник цієї організації висловитися забув.

Читайте також: ООН нарахувала 2 мільйони біженців з Донбасу

Зокрема, під час раунду запитань-відповідей про агресію з боку Росії не пролунало жодного запитання. Та коли за чергою право на запитання надійшло представникові України, головуюча на засіданні, президент ПАРЄ Анн Брассер оголосила, що час події завершився.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Таке відношення викликало обурення серед українських політиків. Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook наголосила про, що Бан Кі Мун був одним з небагатьох світових лідерів, хто 9 травня відвідав парад перемоги в Москві.