Служба безпеки України передала правоохоронцям Казахстану члена терористичної організації "Ісламська держава".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Українські силовики разом з партнерськими спецслужбами затримали його у березні цього року. Він входив до міжнародної терористичної організації та є громадянином Казахстану. Терорист перебував у міжнародному розшуку за лінією Інтерполу.

Раніше він вчинив низку тяжких злочинів на території Казахстану. Чоловік, аби уникнути кримінальної відповідальності, виїхав до Сирії через Туреччину. Там він і приєднався до бойовиків з "Ісламської держави".

Наразі встановлено, що громадянин Казахстану брав участь у бойових діях на боці ісламістів, а також очолював один з підрозділів терористичної організації.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: В "Ісламській державі" воює п'ять тисяч росіян - ФСБ

На початку лютого минулого року його затримали правоохоронці Туреччини у прикордонному з Сирією районі. Проте терористу вдалося втекти з місця утримання. Він з допомогою підроблених документів прибув на територію України.

Наразі ісламського бойовика екстрадували до Казахстан. Там його притягнуть до кримінальної відповідальності.