Сьогодні завершився процес виводу батальйону "Чернігів" та роти "Торнадо" з Луганської області. Про це повідомив голова обласної військово-цивільної адміністрації регіону Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

Бійців перевели в Донецьку область, в Луганській кордони та ситуацію охороняють представники інших батальйонів.

Раніше Москаль звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, начальника Генерального штабу Віктору Муженко і секретарю РНБО Олександру Турчинову з проханням розформувати і роззброїти батальйони "Торнадо" та "Чернігів".

Членів "Торнадо" звинувачують у незаконному позбавленні волі та викраденні місцевих жителів, їх тортурах і вбивствах.

Народний депутат Ігор Мосійчук на своїй сторінці в Facebook жорстко розкритикував діяльність Генерального прокурора Анатолія Матіоса.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Спецрота МВС України "Торнадо" виведена з усім озброєнням з Луганської в Донецьку область і продовжує перебувати в зоні АТО. Це підтверджує те, що переважна більшість бійців "Торнадо" жодних злочинів не скоювали, а генерал Науменко і військовий прокурор Матіос оббріхували добровольців на всю країну", - написав він.

Матеріал по темі: МВС і прокуратура проводять обшук на базі "Торнадо"

Нагадаємо, що 18 червня стало відомо про арешт восьми бійців роти "Торнадо", зокрема й командира роти Руслана Онищенка, якого звинувачують у створенні злочинної організації, злочинах сексуально-насильницького характеру та спонуканні підлеглих до скоєння злочинів.

Після скандалу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про розформування роти.

Самі бійці забарикадувалися на території своєї бази в Луганській області. 19 червня, адвокат затриманих заявив, що проти бійців застосовуються тортури. Пізніше бійці "Торнадо" показали представникам ЗМІ свої підвали.