Міністр праці та соціальної політики Павло Розенко повідомив що депутати своїм законопроектом №2676 фактично позбавили субсидій пенсіонерів та інвалідів.

Про це Розенко написав на своїй сторінці у соціальних мережах.

"Яке було моє здивування, коли в інтернеті побачив, що у п'ятницю Верховна Рада України ухвалила законопроект №2676, яким начебто "спростила" доступ до системи субсидій пенсіонерам та інвалідам. Коли сьогодні прочитав ухвалений закон, то був м'яко кажучи "в шоці". Замість "спрощеної процедури" доступу до субсидій депутати фактично позбавили субсидій пенсіонерів та інвалідів. В першому абзаці написано про те, що субсидії мають надаватися без звернення громадянина. Тобто, місцевий орган влади має використовуючи напевно екстросенсорні методи чи механізми чорної або білої магії аби визначити бажання людини отримати субсидію. Хтось може сказати як це буде виглядати?", - пише Розенко.

Читайте також: Українцям встановлять лічильники на всі послуги

Він також вказує на той факт, що непрацюючим та працюючим пенсіонерам, працюючим та непрацюючим інвалідам, а також членам їх родин потрібно буде надати довідки про доходи громадян.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Уряд тільки скасував збір будь-яких довідок, заборонивши вимагати їх у людей, а нардепи вирішили знов пустити пенсіонерів та інвалідів по усім колам пекла, збираючи нікому непотрібні довідки. Не законопроект, а вершина абсурду!", - обурюється Павло Розенко.

За словами міністра, вже наступного дня йому почали дзвонити народні депутати.

"Телефонують і питають у мене – за що вони саме проголосували на пленарному засіданні? Я нічого не коментую, просто надсилаю їм проект закону без жодних своїх коментарів. Лише прошу: уважно вчитайтеся, за що ви голосуєте", - каже Розенко.

Підвищення тарифів в Україні супроводжується впровадженням нової системи надання субсидії населенню. У 2015 році її обсяг складає 24,5 млрд. грн., що є безпрецедентною для України сумою.

Читайте також: Депутати дозволили пенсіонерам не заповнювати декларації для субсидій

"Житлові субсидії отримали тільки половина родин, що звернулася за допомогою до держави – це 57%. Загальна сума субсидій для компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг в Україні, у січні-травні 2015 року сягнула 235,1 млн грн., що в 6,1 рази більше ніж показник у січні-травні минулого року. У містах субсидії призначені на загальну суму 195,4 млн. грн., в сільській місцевості – 39,7 млн. грн.", - повідомляє прес-служба Державної служби статистики України.

Найнижчий показник отримання субсидій зафіксований у Закарпатській області - 76,2 грн. та Миколаївській області - 138,1 грн. .В Києві цей показник становить - 139,8 грн. на одну особу.

Адвокат Вадим Хабібулін пояснив, що підтримує саму ідею надання субсидії.

"Але це не допомога, а прихований грабунок, який зараз здійснюється урядом та Міністерством соціальної політики. Відповідальність у випадку надання недостовірної інформації - повертання призначеної суми субсидії у подвійному розмірі", - каже адвокат.

"За допомогою до держави звернулося 31 700 тисяч громадян, а отримали субсидію лише 8 відсотків, за нашою інформацією. Тому перш ніж посилювати відповідальність на громадян за неправильне заповнення анкет, варто налагодити механізм роботи державних соціальних служб. Бо виходить, що відповідальність за безграмотну роботу урядовців переклали на плечі народу!"- каже правозахисник Анатолій Башловка.