Російські митники на пункті в Брянську знайшли деталі винищувача МіГ-21 в купе провідників поїзда Москва - Одеса. Про це повідомляє Федеральна митна служба РФ.

"Провідник самостійно заповнив пасажирську митну декларацію, в якій вказав переміщуваний ним товар як запчастини для трактора. У всякому разі, за словами провідника, так заявив хтось невідомий, який попросив його про послугу з доставки цих деталей в Україну", - йдеться в повідомленні.

Експерти підрахували вартість перевезених дисків.

"Експертиза виявила серед вилучених металевих предметів продукцію військового призначення. А саме - біметалічні диски КТ-89-90М-3, які входять до складу гальмівного колеса основного шасі військового літака типу" МіГ-21", - повідомляють митники.

У лютому в поїзді Бердянськ-Львів знайшли бойові снаряди. Міліціонери виявили в матраці чотири бойові гранати РДГ-5 і Ф-1, сигнальну ракетницю і кілька патронів.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

9 травня 2015 у 25-річного старшого лейтенанта, командира взводу Нацгвардії вилучили 11 ручних протитанкових гранатометів, 18 гранат Ф-1, 14 гранат РГД-5, майже 4 тисячі набоїв різного калібру, а також осколково-фугасні і бронебійні снаряди.

Читайте також: "Правий сектор" знайшов арсенал "Градів" під Києвом

Нагадаємо, що МіГ-21 - створений в середині 1950-х радянський винищувач, найпоширеніший надзвуковий бойовий літак у світі, званий через це "літаючим Калашниковим".