У кожній людині одночасно вживаються три іпостасі, не більше і не менше. І найголовнішим є гармонія між ними.

До такого висновку прийшли вчені з Кембриджського університету, пише GoGetNews.

Експерти назвали всі аспекти цих "я". До першого вони відносять біогенний, що формується на основі ДНК. Завдяки йому людина має особистісні якості і певні здібності. Друга особистість має соціогенну спрямованість і формується в процесі взаємодії з соціальним середовищем. Ідіогенна особистість залежить від уподобань і формується завдяки досвіду.

За словами психолога Брайнана Літтла, всі три я-особистості людини не завжди гармонійно живуть разом. Якщо переважає біогенний компонент, то два інших страждають.

Психологи пропонують кілька способів, що дозволяють примирити між собою три "я". Насамперед, це освіта. Вона дозволяє біогенній особистості отримати своє, соціогенній - розвиватися, а ідіогенна в цьому випадку "задовольнить" свої потреби.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Вчені встановили особистість Бенксі

Перевага ідіогенної особистості в тому, що вона може вибирати задоволення, які отримують дві інші я-особистості.

Так, вона може вибрати замкнутість, саморозвиток, навчання або більш активну позицію, наприклад, студентське життя або волонтерство.

Психологи, грунтуючись на теорії про три Я-особистості, пояснили проблему з нервовими зривами, через однобоку діяльність людини.

Коли людина розвиває виключно одну особистість, інші починають "проявляти" свій характер. Цей процес і називають конфлікт з самим собою.

агадаємо, депресивний стан зміцнює кохання.