На території російської Оренбурзької області ввели режим надзвичайного стану. Причиною стало нашестя сарани.

Про це повідомляє агентство ТАСС.

Губернатор області видав відповідний указ після ураження сільськогосподарських рослин небезпечними шкідниками. Від сарани оброблені поля на площі понад 91 тис. га.

В регіоні створили спеціальний штаб для боротьби зі шкідниками та допомоги потерпілим від комах сільгоспвиробникам. На боротьбу з сараною в цьому році виділили близько 48 млн. рублів. За прогнозами фахівців, шкідники поширяться на 60 тис. га посівів.

Нашестя сарани також зафіксовано у зауральському районі Башкирії, де також ввели надзвичайний стан. Від шкідників постраждали 13200 га посів.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Росія відгородиться від України броньованими бар'єрами

Нашестя комах переживає і Астраханська область. Полчища комах знищують урожай, мігруючи на десятки кілометрів щодня. У двох районах ввели режим підвищеної готовності. Уражена площа сягає, за різними даними, від 27 до 29 тисяч га.

Сьогодні ж стало відомо про нашестя сарани у Тункінскому районі Бурятії. Комахи майже знищили покоси поблизу сіл Шимків і Хужир. Місцеві жителі повідомляють, що сарана збилася в зграї, які після себе залишають порожні поля і луки. У буддистських храмах Бурятії готують молебні для позбавлення землі від навали шкідника.