Журналіст і фотограф із Великоберезнянщини Іван Кузович розповів цікаву історію про яструба. Про це повідомляє Uzhgorod.in

Він помітив птаха у вентиляційній трубі, визволив його. Яструб був знесилений, ледве дихав. Чоловік забрав його собі додому.

Першу ніч яструб ночував у хаті, а потім цілий день пролежав надворі у відкритій клітці. Воду пив тільки із крана, а ще сподобалося йому свіже молоко. Орнітологи порадили йому годувати яструба сирим м'ясом, мишами, а після того, як він одійде, відпустити у природне середовище.

"Я подружився з юним хижаком і вже відчув на власній шкурі гострі пазури, від яких відчепитися непросто. Отримав і кілька легких уколів дзьоба у пальці. Але птаха швидко звикла до мене, почала більше довіряти, з цікавістю заглядала в об'єктив", — розповідає Іван.

Вже на другий день птах пив молоко, їв у малих дозах відварене і подрібнене м'ясо. Найбільше він любив сидіти на черешні.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Одного дня, коли птах сидів на своїй улюбленій черешні, до нього прилетів інший яструб. Вони полетіли разом на волю.

Матеріал по темі: У французькому місті кішка покаталась на крилі аероплана

В Україні, за різними оцінками, налічується 4,5—7,6 тисяч пар малих яструбів. Саме до цього виду належить врятований птах, судячи із зовнішніх ознак. Називають його ще перепелятником чи горобятником.