Дізнатися все про харчові звички сучасних городян вченим допоможе робот, який збиратиме відходи в каналізації.

Це диво техніки в рамках проекту Массачусетського технологічного інституту Underworld створили інженери, пише Wired.

Повідомляється, що робота-"лаборанта" нарекли "Луїджі". Саме так звали сантехніка, який був персонажем комп'ютерної гри Super Mario Bros.

Сьогодні для проведення проб і визначення харчових переваг вчені часто використовують метод забору відходів з каналізації. Під час опитувань респонденти зазвичай прикрашають свої харчові уподобання, у той час як склад екскрементів дає реальну картину харчування, вживання антибіотиків і наркотичних засобів.

За словами фахівців, раніше для забору матеріалів використовували звичайні пластикові ємності. Тепер же цим займатиметься робот.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: Бойовий робот полюватиме за бойовиками ІДІЛ (ВІДЕО)

"Луїджі" – це невелика конструкція з насосом на дистанційному управлінні. Його опускають в каналізаційний стік, і по команді з пульта робот здійснює відбір зразків, тобто у прямому сенсі робить за дослідників усю брудну роботу.

Повідомляється, що проект по вивченню відходів життєдіяльності людей Underworld запустять в кінці 2016 року. Перші на черзі - Бостон і Кувейт.

Нагадаємо, ізраїльські вчені розробляють технологію, яка може в прямому сенсі замінити звичний прийом ліків.