Американську компанію Apple можуть оштрафувати на мільярди євро за податкові преференції, які вона отримувала в Ірландії.

Про це повідомляє ВВС. Остаточне рішення в цій справі, розслідування якої тривало три роки, планують ухвалити 30 серпня. Розмір штрафу може сягнути рекордної в історії Європейського союзу суми.

Зазначається, що в ЄС закон забороняє окремим компаніям отримувати податкові пільги, оскільки це трактується як незаконна державна допомога. Слідчі розповіли, що постанови уряду Ірландії в 1991 і 2007 роках дали змогу значно зменшити податкове навантаження в цій країні.

Сума максимального штрафу, за попередніми підрахунками, може сягнути 17 мільярдів євро.

Зі свого боку, влада США різко розкритикувала подібні розслідування проти американських фірм. Казначейство США попередило Брюссель, що потенційні штрафи щодо компаній країни є "тривожним сигналом".

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, авіакомпанія Air France змушена була відкласти рейс через мишу. Перевізнику загрожує заплатити клієнтам значні суми компенсацій через цей інцидент.

Підготував: Олександр Майер