Сьогодні на міжбанку долар продають за 21,85 гривень, а купують за 21,7 гривень. Банки й обмінники всередньому продають американську валюту за 22,4 гривень, а купують — за 21,5 гривень. Офіційний курс НБУ сьогодні — 21,52 гривні. В порівнянні із вчорашнім днем Нацбанк опустив курс на 24 копійки.

"Незначне падіння курсу було очікуване. Незначне подорожчання, а потім зниження курсу відбувається мало не щомісяця. Це пов'язано із тим, що крупні українські експортери починають продавати валюту на міжбанківському ринку України. Її стає більше. Отже, ціна опускається", - каже "Знай" Дмитро Боярчук, директор консалтингової компанії "Кейс-Україна".

Матеріал за темою Долар подорожчав на 13 копійок

На його думку, до кінця місяця долар дорожчати точно не буде.

"Зараз немає причин для різконо підняття курсу гривні. Українці через кризу масово за кордон не їхатимуть, великих витрат на військові дії з бюджету поки не прогнозується, оскільки конфлікт на Донбасі частково заморозили. Тому, думаю, такий курс триматиметься й надалі. Єдине, що на нього впливатиме, то це інфляція гривні. Чим нижче опускатиметься гривня, тим вище підніматиметься вартість долара", - прогнозує фахівець.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, з початку цього тижня вартість долара почала рости.