Британський журналіст і блогер Еліот Хіґґінс разом зі своєю групою Bellingcat готовий назвати імена російський військовий, які причетні до авіакатастрофи 17 липня 2014 року малайзійського авіалайнера МН-17 на Донбасі. Хіґґінс та його команда заявляють про тиск на них з боку Кремля.

Про це повідомляє The Newsweek.

Bellingcat з допомогою повідомлень в соціальних мережах та відео із YouTube можуть заповнити прогалини в найбільш резонансних подіях світового масштабу.

Тепер Хіґґінс став ворогом Росії.

"Ми, мабуть, змушуємо російські ЗМІ рвати волосся на голові, враховуючи велику увагу, яку вони приділяють нам", - відреагував він.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Причиною гніву Кремля стало розслідування Bellingcat авіакатастрофи малазійського авіалайнера МН-17. Російське керівництво звинувачує українську сторону в трагедії, але Bellingcat систематично руйнує версію Москви. Вже зовсім скоро Хіґґінс оприлюднить новий звіт під назвою "Інші обличчя МН-17".

"Росіяни так забрехалися, стільки всього потрібно розвінчати", - зазначив він.

Хіґґінс вважає, що російська ракетна установка "БУК" збила пасажирський авіалайнер. Bellingcat прослідкувала за "БУКом" від місця дислокації бойовиків на Сході України до військової бази в Росії, куди ракетно-зенітний комплекс зрештою повернувся.

Читайте також: Британські юристи готують позов на Путіна за збитий Боїнг

"Ми зібрали більше ста профілів російських солдат у соцмережах, встановивши хто був у конвої, який транспортував "БУК", що збив MH-17, до російського кордону", - зазначив Хіґґінс.

Цю інформацію Bellingcat передали слідчим із Нідерландів, Малайзії, Австралії, Бельгії та України, які проводять кримінальне розслідування аварії.

Проте слідчі не коментують результати дослідження Bellingcat, але не виключають, що використають ці матеріали.