Вже півроку Військова академія Генштабу Російської Федерації розробляє методи протидії "кольоровим революціям". Про це з посиланням на джерела повідомляє російська газета Комерсант.

Експерти збираються використовувати досвід військових фахівців, які розробляли антитерористичні операції на Північному Кавказі, і вчених з найбільших цивільних вузів.

Мета дослідження - виявити "загрози безпеці країни" до 2020 року і розробити "єдині методи виявлення, запобігання і протидії технологіям "кольорових революцій".

Також повідомляють, що Військова академія Генштабу Росії на замовлення Міноборони готується до "комплексної роботи". Конкретних вказівок від керівництва відомства до Генштабу РФ ще не надходило, але не виключено, що найближчим часом ВАГШ ВС РФ "почне опрацьовувати цю тему".

Читайте також: Росія пригрозила Румунії та Польщі ядерним ударом

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Нагадаємо, що минулого тижня на форумі "Армія-2015" міністр оборони РФ Сергій Шойгу сказав, що його відомство планує замовити "глибоку науково-дослідну роботу" про протидію "кольоровим революціям".

"Хтось каже, що армія повинна бути осторонь і не має бути включена до політичних процесів, хтось говорить навпаки. Ми таку роботу будемо замовляти, такі доручення будуть надані", - сказав він, нагадавши про ситуацію на Україні та на Ближньому Сході.

Примітно, що раніше темою "кольорових революцій" в РФ займалася Рада безпеки.