На ділянці у дворі 71-річної пенсіонерки міліція знайшла 518 рослин снодійного маку. Це сталося у рамках операції "Мак" у селі Олександрівка Жмеринського району.

Дільничний інспектор проводив огляд території та раптом знайшов незаконний посів заборонених рослин серед іншої городини жительки села.

Пенсіонерка каже, що снодійний мак на її городі нібито зійшов самосівом. А вона лише обробила рослини та залишила для приготування пиріжків. Старенька присягається, що вона не знала, що за вирощування маку існує кримінальна відповідальність.

Читайте також: У київського підлітка вилучили мачете, биту, кастет і газовий пістолет

Міліція вилучила наркотичну знахідку та направила її на експертизу.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Проти зловмисниці вже порушили кримінальну справу за "незаконний посів та вирощування снотворного маку чи конопель". Жінці загрожує до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, що операція "Мак" на території Вінницької області триває до кінця вересня. Дільничні інспектори знайшли на городах вже понад 400 кущів снодійної рослини.