Резервний банк Австралії представив нову п'ятидоларову банкноту. Вона вийшла у рамках модернізації національної грошової одиниці з метою її захисту від підробок.

Представлена купюра має анімацію. На ній є два віконечка з пташкою, котра літає. Якщо банкноту покрутити перед очима, то можна побачити як зображена птаха махає крилами.

Як повідомляється на сайті банку, цей захист довговічний і дуже ефективно включений у дизайн.

Перш ніж створити нову купюру, РБА провів широкі консультації з ключовими користувачами банкнот, в тому числі з виробниками обладнання для друку грошей, організаціями роздрібної торгівлі, фінансовими установами та навіть з громадянами зі слабким зором.

Читайте також: Українців змусять платити податок на свої заощадження

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

У розробці дизайну брала участь не тільки консультативна комісія, а й експерти предметних і фокус-груп за участю представників громадськості. Такий підхід дає банку впевненість, що нова банкнота задовольнить усіх.

Після п'ятидоларової купюри у наступному році вийде десятидоларова, а інші будуть замінені з часом.

Нагадаємо, через податковий хаос у країні громадяни воліють тримати гроші вдома.