Переважна більшість громадян Європи не проти вступу України до складу Європейського Союзу. Такий результат опитування, яке провела компанія TNS на замовлення Інституту світової політики в Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Великобританії та Польщі.

Про це повідомляє "Новий регіон".

35% опитаних вважають, що Україна повинна подолати корупцію для вступу до Євросоюзу. Інші 25% респондентів вважають, що українській владі необхідно позбутися олігархів.

Лише 14% опитаних європейців заявили, що Україна повинна враховувати позицію Росії в питанні євроінтеграції. 10% опитаних були проти подальшого розширення ЄС.

Найбільш байдужими серед європейців щодо України виявилися британці, а самими скептичними - французи.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Головними аргументами на користь приєднання України до ЄС 31% опитані назвали, що вона географічно є частиною Європи, а 30% виступили за захистити її від нових зазіхань Росії. 15% респондентів впевнені, що входження України в ЄС розширить зону стабільності в Європі. І лише 1% опитаних вважає, що вона не повинна входити в союз.

Читайте також: Кількатисячний мітинг греків протестував проти виходу із єврозони

У 46% європейців Україна асоціюється з війною, 18% пов'язують її з Росією, 9% - з бідністю. Серед позитивних асоціацій Київ - 8%, Східна Європа - 5%, енергоносії - 4%, а також футбол і красиві жінки по 3%.

Всього в ході проведення соціологічного дослідження було опитано більше 5,5 тисяч чоловік, які проживають в країнах Євросоюзу.