Президент Петро Порошенко на підставі рішення комітету зі щорічної президентської премії "Українська книга року" затвердив своїм указом лауреатів премії за 2014 рік.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Звання книжки року у номінації "За видатні досягнення у галузі художньої літератури" дісталося трилогії "Самотність пророка, або Добрий Ангел Івана Франка: Роман-есей", "Поет і владика: Роман-есей", "Доктор і Професор, або На шляху поступу: Роман-есей".

За вагомий внесок у розвиток українознавства нагороду отримало книжкове видання "Вулицями старого Києва". У номінації "За сприяння у вихованні підростаючого покоління" відзначили книгу "З Божого саду. Рослини і тварини у Святому письмі".

Читайте також: "Просвіта" передала бійцям АТО виданий емігрантами "Кобзар"

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Звання лауреата премії президента "Українська книжка року" отримали Лев Різник автор трилогії романів-ессе, Ольга Друг за книжкове видання "Вулицями старого Києва", а також Андрій Топачевський за свою книгу "3 Божого саду. Рослини і тварини у Святому письмі".

Лев Різник у своїй трилогії висвітлює трьох найвидатніших постатей українського відродження кінця XIX і початку XX століття - Івана Франка, митрополита Андрея Шептицького, Михайла Грушевського, що жили і діяли на той час у Львові.