СБУ викрила факти постачання підрозділам Національної гвардії непридатної для використання військової форми на суму 42 мільйони 200 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Експертиза, проведена за ініціативою СБУ, встановила, що за технологією виготовлення, конструкцією, повітропроникністю, товщиною пакету утеплювача, сумарним тепловим опором, маркуванням та зовнішнім виглядом форма не відповідає вимогам державних стандартів", - йдеться у заяві.

Експерти вияснили, що використання цієї літньої форми може спричинити перегрів організму бійця, призвести до захворювань, пов'язаних з порушеннями гігієни, а зимова форма не забезпечуватиме необхідний рівень теплового захисту.

Матеріал по темі: Бірюков презентував нову форму для військових

Силовики додали, що на формі були відсутні написи з розмірами, що створювало плутанину під час видачі форми особовому складу.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"З метою повернення та заміни партії форми і вжиття фінансових санкцій відповідно до умов договору штраф (20% від суми поставки) СБУ поінформувало командування Національної гвардії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Міноборони затвердило нову форму та збільшило раціон військових, додавши м'ясо печиво та сало.