Черговий бюджетний цикл в Росії починається "у вельми непростих умовах", визнав глава уряду РФ Дмитро Медведєв, відкриваючи 24 червня засідання урядової комісії з бюджетні проектування.

Нагадавши про низькі ціни на нафту і про те, що влада ЄС нещодавно пролонгувала запроваджені раніше санкції, прем'єр-міністр закликав підготувати бюджет, який забезпечить не тільки "макроекономічну стабільність", але і нормальну роботу соціальної сфери, передає РБК.

"Потрібно враховувати, що ресурси бюджету не безмежні. Нам досить довго ще, ймовірно, доведеться працювати в умовах жорстких бюджетних обмежень", - пояснив Медведєв.

Читайте також: Путін доручив Медведєву знизити смертність в Росії

Прем'єр-міністр зазначив, що можливостей для збільшення доходів зараз "дуже небагато", витрачати гроші потрібно "якомога ефективніше", а тому фінансування частини раніше запланованих держпроектів може бути "розстрочено". За словами прем'єр-міністра, у Мінфіну є й інші, "досить жорсткі" пропозиції щодо оптимізації витрат.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Раніше екс-міністр фінансів Олексій Кудрін заявив, що Росія перебуває в повноцінній кризі. Він вважає, що в другому-третьому кварталах падіння економіки продовжиться, але сповільниться в четвертому. Він зазначив, що реальні зарплати росіян впали на 10%, а реальні доходи - на 4%. За прогнозами Кудріна, за підсумками року очікуються показники ще гірше.