Міністерство енергетики та вугільної промисловості завершує підготовку документів для денонсації міжурядової угоди про добудову 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС російською компанією "Атомбудекспорт".

Про це повідомив начальник Управління з питань ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу Сергій Єрмак, пише видання "Сегодня".

Він зазначив, що робота з підготовки денонсації наближається до завершення. "Ми на фінальній стадії ... Є чітке доручення, яке протягом місяця треба буде виконати", - сказав Єрмак.

Читайте також: Запорізьку АЕС "замінував" п'яний житель Енергодара

Він нагадав, що альтернативним варіантом є добудова 2-х енергоблоків Хмельницької АЕС чеською компанією "Шкода".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Є чеські колеги, які готові за такими ж технологіями добудовувати", - додав Єрмак.

Нагадаємо, в грудні 2014 року президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський заявив про початок роботи з підготовки денонсації міжурядової угоди з Росією про добудову двох енергоблоків ХАЕС російською компанією "Атомбудекспорт".