Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав Верховну раду проголосувати за розпуск силової структури Фіскальної служби.

"Податкова міліція повинна піти в минуле. У нас має бути професійна служба фінансових розслідувань, демілітаризована, яка має потужних аналітиків і не бігає, щоб брати хабарі, а приходить рідко, але влучно", - заявив прем'єр.

Яценюк нагадав, що парламент не підтримав створення Служби фінансових розслідувань в 2014 році. Тоді законопроект розробляли Міністерство фінансів спільно з Фіскальною службою. Новий закон вже підтримали Європейська бізнес-асоціація, Американська торгова палата та інші організації.

Читайте також: Кабмін залишив корупційні схеми у Фіскальній службі

Експерти сумніваються, що нову структуру вдасться створити без підтримки президента.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Досвід України показує, що такі структури створюють під конкретного політика, конкретну людину. Якщо Порошенко матиме відповідну кандидатуру – вони зроблять все швидко. Якщо ні – затягне і загальмує. Взагалі, я вважаю, що не треба створювати нові органи, достатньо виконувати ті закони, які є зараз. Бо кожна нова структура – це неспівпадіння з купою інших документів і законів, відповідно, з можливістю для корупції", - каже економіст Олександр Охріменко.