Перший президент України Леонід Кравчук переконаний, що Мінські угоди не здатні зупинити війну в Україні, максимум, який вони можуть забезпечити це - обмін полоненими.

"Мінські перемовини спочатку дали позитивний результат — посадили Росію за стіл переговорів бодай на якомусь рівні. Думаю, що навіть зупинили агресивні плани Путіна вийти за межі Донбасу. Але зараз у Мінську вирішують одну єдину проблему — обмін полоненими, більше нічого. Це не вирішує головного — закінчити війну, повернути території і контроль над кордонами", - повідомив Кравчук в інтерв'ю газеті "День".

За словами колишнього президента, на сьогодні ні нормандський, ні мінський процес цього зробити не можуть, тому потрібно переходити на будапештський формат.

"Актуалізувати меморандум і на цих гарантіях побудувати дипломатичний процес. Можливо, змінити кількість учасників. Адже тоді стороною угоди не була Німеччина, а зараз із її думкою важко не рахуватися. Рішення обговорювати на широкому загалі і виписати механізми їхньої реалізації", - повідомив Кравчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що путінська істерика стала елементом стратегії Кремля .

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще